zaterdag, juli 17, 2010

Citaat...

Mijn onderburen hebben een week of twee geleden de volumeknop op hun muziekmachine ontdekt. En daar zijn ze heel blij mee, zo te merken. Is ook niet niks natuurlijk, erachter komen dat er aan draaiknoppen te draaien is én er óók nog eens iets verandert aan wat zo'n machine doet, na het uitvoeren van die wereldse ontdekking. Op zich heeft het iets verrassends, zo'n vibrerende stoel ineens. Onder andere.

En dan is dat nog niet eens alles, nee, deze mensen zijn slim.. ze hebben ook ontdekt, dat als je je vuilnis over het balkon gooit, je er niet acht trappen mee hoeft te zeulen. Dit doen ze eens in de zoveel tijd rond drie uur 's nachts. Die lui barsten van de sociale vaardigheden, want dan lopen er net iets minder mensen rond onder de flat natuurlijk. En dan schreeuwen ze het uit, van al die medemenselijkheid en blijdschap om hun ontdekkingen.

Ze hebben ook heel lieve vrienden. Met mooie auto's. Meestal zijn die auto's glimmend zwart met geblindeerde ramen, heel stijlvol. En als die vrienden dan drie keer met hun autolichten knipperen, dan gaan mijn onderburen naar buiten. Zijn ze er ook even uit. Soms gaan ze bij zo'n auto staan, dan gaat het raampje omlaag en dan krijgen ze een klein cadeautje..lief he, van die vrienden. Een mooie kaart ofzo, denk ik. Het gebeurt ook dat ze dan even erbij gaan zitten in de auto, voor de aanspraak denk ik. Van je vrienden moet je het hebben! Een paar keer, waren er heel veel van die mooie stijlvolle auto's bij de flat en toen hielden ze allemaal een stevige discussie met elkaar. Heel gedreven en gepassioneerd, mooi hoor. Ze zouden zo de politiek in kunnen.

En als het brandalarm 's nachts afgaat in het trappenhuis, en alles vol rook staat, dan zijn ze vaak aan het koken. Meestal zijn ze dan zo lief om het brandalarm even uit te zetten door 'm eraf te halen met stenen. Hebben we er allemaal geen last van. En de pikzwarte pannen die dan de volgende dag onder hun balkon liggen, daar hebben de wat minder bedeelde mensen onder ons dan misschien wat aan als ze ze goed schoonmaken. Mijn onderburen houden echt veel rekening met iedereen.

Ik weet niet precies wie nou echt de bewoner is daar, want meestal zijn ze met ongeveer tien mensen en de samenstelling verandert vaak. Ze lijken allemaal een beetje op elkaar.. maar vaak is aan de zonnebrillen of petten te zien wie wie is. Heel modieus. Maar die mensen die houden dan steeds een oogje in het zeil. Als de politie komt, zijn ook vrienden van ze, dan gaan ze allemaal metéén naar binnen om een surpriseparty voor te bereiden denk ik, of om de glaasjes fris klaar te zetten.

1 opmerking:

www.brillie.nl zei

Beter muziek dan sexgeluiden op standje 10.