woensdag, juni 23, 2004

bromsnor en swiebertje

Het blijft vreemd nieuws, het nieuws van vandaag dat een rechtbank bepaalt dat twee individuen voor moeten komen en dat dit niet kan lukken omdat bij de eerdere arrestatie deze individuen een beroep deden op hun zwijgrecht als gevolg waarvan hun identiteit bij de politie niet bekend is.
Een ook anonieme (anoniem? Eigenlijk weet ik niet of hij wel of niet zijn naam genoemd heeft) man die een telefonische doodsbedreiging uitte kon dan weer wel gevonden worden.

Wat me later bij deze posting nog bevreemd was dat voornoemde zich wel 'anoniem' gemeld hebben. Vroeg me af hoe je dat doet. Je komt bij de rechtbank en zegt: "Hallo, wij zijn de anonieme vrouwen."
En wat me ook bevreemde is dat je dus kennelijk in Nederland wel iemand met ketchup vol mag spuiten en vervolgens een beroep doen op je zwijgrecht maar als je in de toekomst vergeet een kaartje te kopen voor de metro of zo, dan heb je een legitimatie-plicht. Kennelijk is 'het vergeten een kaartje te kopen' een zwaarder delict dan iemand aanvallen met ketchup.

Geen opmerkingen: