Vrouwelijke dertigers zijn egoïstische carrièrebitches met een tikkende baarmoeder. Ze zijn oppervlakkig, alleen geïnteresseerd in zichzelf en schoenen en tonen nul maatschappelijke betrokkenheid. En dan hebben ze ook nog het lef om een échte leuke man te wensen.
Moe van deze vooroordelen en verbaasd over de maatschappelijke en politieke discussie van de afgelopen jaren, besloot Ebru zich in het debat te storten. Ze is niet te beroerd om haar mening te geven en overtuigd genoeg om dit niet in de marge te doen. Haar platform: de website van Theo van Gogh.
Enkele opiniestukken in het AD, columns in Opzij en mediaoptredens later, volgt nu haar debuut: Burka en Blahniks. De bundel bevat maatschappijkritische en politieke stukken, die afgewisseld worden met het persoonlijke verslag van haar bestaan als alleenstaande 30-plusser in Amsterdam. Geestig, scherp en vol zelfspot schrijft ze over De Grote Onbekende, oftewel de potentiële meneer Umar, het belang van een zeventiende paar laarzen en Integratie in Hotel Blakes. Het debat met de AEL wordt niet geschuwd en evenmin de discussies en ruzies. Maar altijd zonder aanzien des persoon.
Ebru Umar (1970) studeerde Bedrijfskunde te Rotterdam. Gedurende vijf jaar werkte ze in verschillende marketingfuncties voor ING. Momenteel is ze manager bij een internationale uitgeverij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten