zondag, maart 16, 2008

Dierenleed.

In de meeste europese landen om ons heen is de veeartsenij (dierendokters) een beroep dat respect afdwingt. Ze helpen bij zware bevallingen van koeien, paarden of nog zwaardere dieren. In vroeger tijden ging een dier in barensnood dood zoals ook bij mensen kinderen stierven.
Op een gegeven moment is er een slimmerik geweest die berekend heeft dat als je een dierenarts per 40 boeren had het uitkwam. Je betaalde per boer een bepaald bedrag en dat was uiteindelijk minder dan het aantal kalven wat er zonder dierenarts doodgegaan zou zijn. Een dierenarts als economische factor.

We leven in een wereld waarin geen mens of dier onnodig pijn mag lijden. Dier en mens worden haast gelijkgesteld. Lijdt een dier pijn is dat even erg als wanneer een mens pijn lijdt.
Ergo, sterft een dier is dat even erg wanneer een mens sterft. Het wachten is op een Arbo-dienst voor beesten. De Partij voor de Dieren doet daar waarschijnlijk erg zijn best voor.
Begrijp me goed: Een dier moet een beestwaardig leven hebben. Liever vlees van de bio-slager dan van appie. Liever een biologische peer dan een van de kweker. (Als hij ook nog beter smaakt helpt dat enorm).

Afijn, de islamitische medemens mag niet meer ritueel slachten want het blijkt dat een schaap of lam wel 2 minuten pijn lijdt. 2 minuten op een dierenleven. Dat is inderdaad schofterig. Je haalt zo de intrinsieke waarde van zo een beest er mee onderuit. Liever alles van te voren verdoven en doodmaken. Dat dieren die wij zometeen gaan eten wat pijn hebben? Nee, dat moesten we maar niet willen zien. Liever geen pijn en een kutleven(onze bio-industrie) dan een schaap( koe, kip etc) wiens keel doorgesneden wordt.

Getuigd het echt van beschaving dat dieren geen 2 minuten mogen lijden terwijl dezelfde dierenartsen de rechterarm van de bio-industrie geworden zijn? Hoelang mag onze eigen doodsstrijd duren? 10 seconden? 0 seconden? 2 minuten?

Geweldige mensen hoor, de dierenbeschermers. Dapper zou het zijn als ze zouden voorstellen ook de hongersnodaars in Afrika van een nekschot te voorzien. Waarom hen wel pijn laten lijden?

Laten we met zijn allen streven naar een maatschappij waarin pijn niet meer voortkomt en de dieren die zich daar in het wild niet aan houden genadeloos afstraffen. We hebben immers onze dierentuinen nog. Daar leeft de utopie van de maakbare natuur voort. Tijgers, Leeuwen en andere bloeddorstige beesten worden daar in toom gehouden. We voeden ze met dood vlees.

Mensen mogen geen pijn lijden dus dieren ook niet. Geen prijs is ons te hoog. Zolang er elke maandag maar een karbonade op ons bord ligt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Eet met hapjes...